domingo, 17 de febrero de 2013

Fase Provincial de campo a través

Este sábado disputouse en Acea da Ma, Culleredo, a proba correspondente á fase provincial de Campo a través. Do nosos colexio participaron tres nenos: Carlos Pais Costa, Nicolás Filloy Montesino e Xan Insua Miñones.
Carlos e Nicolás foron os primeiros en participar, na proba benxamín masculino realizando un percorrido de 700 metros. Os dous saíron no medio do pelotón e foron adiantando posicións ata rematar Carlos en oitava posición e Nicolás no posto 26. Para a categoría benxamín esta era a derradeira proba da competición.

Xan disputou a carreira alevín masculino realizando dúas veces un percorrido de 865 metros para completar os 1730 metros establecidos. A súa saída foi moi boa e rapidamente se situou nos primeiros postos (tal e como podedes ver na seguinte imaxe, Xan avanza pola parte dereita do grupo).

Ó longo da primeira volta chegou a encabezar o grupo e mesmo na primeira parte da segunda volta, pero na parte final outros nenos conseguiron adiantalo e rematou no sexto posto. Ó quedar tan ben clasificado, vai a participar o vindeiro sábado na fase autonómica que terá lugar en Guitiriz, Lugo.
Noraboa ós tres nenos polo ben que o fixeron, tendo en conta o nivel que había en tódalas probas, dado que están xa na fase provincial.